2024 Yılının En İyi 10 Yapay Zeka Uygulaması
Yapay zeka (YZ), hayatımızın birçok alanında devrim yaratıyor ve yeni ve yenilikçi uygulamalar her geçen gün ortaya çıkıyor.

Yapay zeka (YZ), hayatımızın birçok alanında devrim yaratıyor ve yeni ve yenilikçi uygulamalar her geçen gün ortaya çıkıyor. 2024 yılı da bu konuda istisna değil ve yapay zekanın gücünden yararlanan birçok yeni uygulama piyasaya sürüldü.

 

Bu yazıda, 2024 yılının en iyi 10 yapay zeka uygulamasını ve özelliklerini inceleyeceğiz.

 

1. Bard: Google AI tarafından geliştirilen Bard, metin oluşturma, dilleri çevirme, farklı türde yaratıcı içerikler yazma ve sorularınızı bilgilendirici bir şekilde yanıtlama gibi birçok yeteneğe sahip güçlü bir dil modelidir.

2. LaMDA: Google AI tarafından geliştirilen LaMDA (Language Model for Dialogue Applications), gerçekçi ve akıcı sohbetler yapabilen bir sohbet robotudur. LaMDA, sorularınızı yanıtlayabilir, bilgilendirici metinler oluşturabilir ve hatta şiirler, kodlar, senaryolar, müzik parçaları, e-posta, mektuplar vb. gibi farklı yaratıcı metin formatları oluşturabilir.

 

3. GPT-4: OpenAI tarafından geliştirilen GPT-4, metin oluşturma, dilleri çevirme, farklı türde yaratıcı içerikler yazma ve sorularınızı bilgilendirici bir şekilde yanıtlama gibi birçok yeteneğe sahip güçlü bir dil modelidir.

 

4. DALL-E 2: OpenAI tarafından geliştirilen DALL-E 2, metin açıklamalarına dayanarak gerçekçi ve yaratıcı görüntüler oluşturabilen bir yapay zeka sistemidir.

 

5. Jurassic-1 Jumbo: Google AI tarafından geliştirilen Jurassic-1 Jumbo, 178 milyar parametreli devasa bir dil modelidir. Metin oluşturma, dilleri çevirme, farklı türde yaratıcı içerikler yazma ve sorularınızı bilgilendirici bir şekilde yanıtlama gibi birçok yeteneğe sahiptir.

 

 

6. WuDao 2.0: Pekin Akademisi Yapay Zeka Araştırma Enstitüsü (BAAI) tarafından geliştirilen WuDao 2.0, 1.75 trilyon parametreli devasa bir dil modelidir. Metin oluşturma, dilleri çevirme, farklı türde yaratıcı içerikler yazma ve sorularınızı bilgilendirici bir şekilde yanıtlama gibi birçok yeteneğe sahiptir.

 

 

7. Megatron-Turing NLG: Microsoft ve NVIDIA tarafından geliştirilen Megatron-Turing NLG, 530 milyar parametreli devasa bir dil modelidir. Metin oluşturma, dilleri çevirme, farklı türde yaratıcı içerikler yazma ve sorularınızı bilgilendirici bir şekilde yanıtlama gibi birçok yeteneğe sahiptir.

 

8. Bloom: Hugging Face ve AI21 Labs tarafından geliştirilen Bloom, 176 milyar parametreli devasa bir dil modelidir. Metin oluşturma, dilleri çevirme, farklı türde yaratıcı içerikler yazma ve sorularınızı bilgilendirici bir şekilde yanıtlama gibi birçok yeteneğe sahiptir.

Bloom AI application logo resmiYeni pencerede açılır

 

9. OPT-175B: OpenAI tarafından geliştirilen OPT-175B, 175 milyar parametreli devasa bir dil modelidir. Metin oluşturma, dilleri çevirme, farklı türde yaratıcı içerikler yazma ve sorularınızı bilgilendirici bir şekilde yanıtlama gibi birçok yeteneğe sahiptir.

 

10. BARD: Facebook AI Research tarafından geliştirilen BARD, 137 milyar parametreli devasa bir dil modelidir. Metin oluşturma, dilleri çevirme, farklı türde yaratıcı içerikler yazma ve sorularınızı bilgilendirici bir şekilde yanıtlama gibi birçok yeteneğe sahiptir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)


Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://ciktimi.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Bunun için ilk yorumu yazın!